Kaikki uutiset

Cleveron avaa robotiikka-akatemian

02.04.2019 | Cleveron Academy

Cleveron avaa syksyllä robotiikka-akatemian Viljandiin opettamaan robotiikkaohjelmistojen kehittämistä 20 opiskelijalle.

Cleveron perusti akatemian ammatillisen korkeakoulutuksen tarjoamiseksi yhteistyössä Estonian Entrepreneurship University of Applied Sciences -oppilaitoksen kanssa.  

Cleveronin akatemian opetussuunnitelmassa on integroitu opintomenetelmä, jossa akateemista opiskelua seuraa välittömästi harjoittelu. Tämä antaa opiskelijoille mahdollisuuden soveltaa vasta hankittua tietoa työssä. Kolmen vuoden ammattikorkeakouluohjelma toteutetaan Cleveronin pääkonttorissa Viljandissa. Opiskelijoita opettavat yliopiston lehtorit sekä asiantuntijat ja Cleveronin omat spesialistit.  

Cleveronin toimitusjohtajan Arno Küttin mukaan Virossa on pula korkeasti koulutetuista ICT- ja teknologia-asiantuntijoista. ”Teknologiayrityksenä päätimme pyrkiä antamaan opiskelijoille tosielämän ammattitaitoa oman alansa asiantuntijoiksi tulemiseksi. Haluamme luoda vahvan perustan tuleville tuotekehittäjille, jotka voivat innovatiivisilla ratkaisuillaan tuottaa lisäarvoa virolaisille yrityksille ja yrittäjyydelle”, lisäsi Kütt.

Kolmivuotisen opinto-ohjelman jälkeen parhaille opiskelijoille annetaan mahdollisuus liittyä Cleveroniin. ”Uskomme, että päivittäinen yhteistyö alan parhaiden asiantuntijoiden kanssa lisää opiskelijoiden taitoja, intohimoa ja kiinnostusta tuote- ja ohjelmistokehitykseen sekä parantaa heidän kilpailuetuaan tulevaa uraa ajatellen”, sanoi Kütt.

Estonian Entrepreneurship University of Applied Sciences -oppilaitoksen toimitusjohtaja Kristjan Oad kertoi Viron opetus- ja tiedeministeriön auttaneen opetussuunnitelman laatimisessa. ”Tämä ohjelma on poikkeuksellinen, ja se on myös merkittävä askel ja mittava investointi Cleveronilta. Yksityisen sektorin etu on, että se pystyy reagoimaan joustavammin työmarkkinoiden vaatimuksiin. Akatemia opettaa taitoja, joille on todellista kysyntää.”

Tänä vuonna Cleveron Academyyn hyväksytään 20 robotiikkaohjelmistojen kehittämisestä kiinnostunutta opiskelijaa. Opiskelijat saavat stipendin, joka sisältää ilmaisen majoituksen Viljandissa, lounaan ja 400 euroa kuukaudessa. Lisäksi Cleveron Academy kattaa opiskelijoiden lukukausimaksun, joka on 5 500 euroa vuodessa. Hakeakseen opiskelemaan opiskelijan on suoritettava testi, kuvattava motivaatiovideo ja käytävä haastattelussa. Ennakkoedellytyksenä on lukion tutkintotodistus, mutta keskiarvoa tai koetuloksia ei oteta huomioon.

Hakuaika on 15.4.2019–30.6.2019. Ohjelman opetuskieli on viro.


Lue lisää: Cleveron Academy (viroksi)

Jos haluat lisätietoa, soita tai lähetä  sähköpostia

Tarmo Tamm

Sähköpostiosoite: 
[email protected]