Kõik uudised

2018. aasta eksporditeo võitja on Cleveron

15.02.2019

KredEx Krediidikindlustus tunnustas Cleveroni 2018. aasta eksporditeo auhinnaga. Võidu tõid märkimisväärne ekspordikäibe kasv ning teadus- ja arendustööl põhineva toote müük Viljandist üle kogu maailma.

Eksporditeo auhinna väljaandmisega tunnustatakse edukaid Eesti ettevõtteid, kes on teinud suure panuse Eesti majandusse.

Cleveroni omaniku Indrek Oolupi sõnul on auhind tunnustuseks senise töö eest. “Turu erinevate võimaluste seast parimate väljavalimise ja nende abil edukate ning pikaajaliste ärisuhete loomise taga on olnud meie jaoks põhjalik ja hoolas töö. Meil on suur au ja hea meel saadud auhinna üle ning oleme tänulikud, et ka KredEx on meile ekspordi laiendamisel abiks olnud,” lisas Oolup.

Cleveroni eksporditegevuses saavutati läbimurre 2017. aasta lõpus, mil sõlmiti leping maailma suurima jaeketi Walmartiga. 2018. aasta lõpuks paigaldati üle kogu USA ligikaudu 700 pakirobotit. Viljandist pärit pakirobotid hakkavad teenindama 40% USA elanikest ehk umbkaudu 130 miljonit inimest. Walmarti e-poe kliendid saavad oma veebiostud robotitest kätte klienditeenindaja abita ja keskmise 15 minuti asemel kõigest paarikümne sekundiga.

Euroopas hoogustus 2018. aastal koostöö maailma suurima moekaupade müüja Inditexiga, mis omab ka maailmakuulsat Zara moeketti. Tänaseks on maailma kiireim pakirobot Cleveron 402 paigaldatud üheksasse Zara kauplusesse erinevates Euroopa suurlinnades.

KredEx Krediidikindlustus tunnustab alates 2014. aastast igal aastal ettevõtet või tööstusharu, kes on kasvatanud ekspordimahte, leidnud edukalt uusi välisturge, sõlminud mõjukaid lepinguid välispartneritega või paistnud silma eestimaiste toodete ja oskusteabe ekspordiga välisturgudele. 2018. aasta eksporditeo auhinnale kandideeris kokku 13 Eesti ettevõtet.

Loe lisaks: KredEx.ee
Pilt: KredEx Krediidikindlustus

Lisainfo saamiseks saada e-kiri

Tarmo Tamm

Müügidivisjoni juht


E-post:
[email protected]