Walmartin click & collect -ratkaisu Yhdysvalloissa

s_1530099509387

Walmartin suuri ilmoitus

Vuonna 2015 Walmart julkisti uuden omnikanavastrategian, jonka tarkoituksena on vauhdittaa myynnin kasvua vahvistamalla verkkokauppaa. Tärkein motivaatio oli päästä edelle verkkokauppajättiläisestä ja markkinahäirikkö Amazonista, joka muuttaa vähittäiskauppaa ympäri maailmaa.

Suunnitelma

  • Omnikanavakokemuksen parantaminen myymälöissä
  • Toimitusketjun optimoiminen kustannusten alentamiseksi
  • Syvien digitaalisten suhteiden rakentaminen asiakkaiden kanssa

Osana uutta omnikanavaista strategiaansa Walmart tarkasteli click & collect -teknologian tarjoajia.

Tavoitteena oli löytää BOPIS-ratkaisu (buy online, pickup in store – osta verkosta, nouda myymälästä). Ratkaisu takaisi asiakkaan sujuvan ja helpon matkan verkkotilauksesta myymälänoutoon. Walmart valitsi Cleveron 401 (eli Pickup Tower) -ratkaisun pilottiohjelmaansa vuonna 2016. Onnistuneen kokeilun jälkeen Walmart päätti lisätä Cleveron 401:n myymälöihin ympäri Yhdysvaltoja. Vuoden 2019 loppuun mennessä Yhdysvaltoihin on asennettu noin 1600 Pickup Toweria. Walmart on asentanut Pickup Towerit myös muutamiin myymälöihinsä Kanadassa.

s_1529484550009

Click & collect -haasteet

Walmartin uusi omnikanavainen strategia sisälsi sellaisen click & collect -ratkaisun toteuttamisen, joka täyttäisi heidän tavoitteensa houkutella kuluttajia ja auttaisi säästämään asiakkaan aikaa ja rahaa. Kasvavat verkkokauppa- ja pakettivolyymit loivat useita haasteita, joita tehokas click & collect -ratkaisu auttaa ratkaisemaan.

Click & collect -noutojen kustannusten pienentäminen

Tehokas omnikanavainen strategia vastaa asiakkaiden odotuksiin tilattavuudesta. Se vaatii toimitusketjujen ja logistiikkavirtojen muuttamista lineaarisista malleista hajautettuihin muuttamalla fyysiset kaupat sähköisen kaupan toteuttamiskeskuksiksi. Tämä tarjoaa toimitusketjun ja logistiikkakustannusten merkittävää alenemista.

  • Vähentää myymälävarastointikustannuksia – nopeasti kasvavat pakettivolyymit vievät arvokasta myymälävarastotilaa.
  • Vähentää myymälän työvoimakustannuksia – manuaalinen click & collect -nouto on työvoimavaltainen palvelu, ja kustannukset kasvavat pakettien määrän kasvun myötä.

Viimeisen mailin toimituksen ratkaiseminen

Click & collect -teknologioilla Walmart voi poistaa viimeisen mailin toimituskulut hyödyntämällä yli 6700 kuorma-autoaan toimittamaan tuotteita suoraan täyttökeskuksista 4700 myymäläänsä. Tämä tarkoittaa huomattavia säästöjä kuljetuskustannuksiin.

Nämä säästöt jaetaan asiakkaalle jatkaen perinnettä säästöistä toimintaa ohjaavana periaatteena tarjoten samalla helppoutta ja käytännöllisyyttä.

s_1530098344267

Click & collect -ratkaisu

Cleveron 401 (alias Pickup Tower)

Walmart on sijoittanut noin 5 metriä pitkät ja 2,5 metriä leveät Cleveron 401 -pakettirobotit (alias Pickup Tower) kauppojen etuosaan, kassan läheisyyteen. Walmart-asiakkaat tekevät valintansa miljoonista Walmart.com-sivustolla saatavilla olevista tuotteista ja valitsevat kassalla “Nouto”-vaihtoehdon.

Kun tuote saapuu paikalliseen myymälään, työntekijä lataa sen Pickup Toweriin, johon Walmartin tapauksessa mahtuu jopa 300 pientä tai keskikokoista pakettia. Asiakas saa ilmoituksen Walmartin älypuhelinsovellukseen tai sähköpostitse. Kun asiakas saapuu myymälään, hän menee Pickup Towerin luo ja skannaa älypuhelimelleen lähetetyn viivakoodin. Asiakas saa tilauksensa alle minuutissa.
s_1530102150908

Cleveron 402

Suuremmissa pakettimäärissä Walmart käyttää myös toista Cleveron-ratkaisua, Cleveron 402:ta. Se on myös automatisoitu click & collect -myymälänoutojen itsepalveluratkaisu, joka on laajennettavissa ja johon mahtuu 226–1400 pakettia samanaikaisesti.

Lisätietoja Cleveron 402:sta
s_1529487574750
1600
Cleveronin terminaalien määrä Walmarteissa vuoden 2019 loppuun mennessä
480 000
Terminaalien ovien ja alustojen lukumäärä vuonna 2019
s_1530102423718

Click & collect -tulokset

Forbesin mukaan Walmartilla on click & collect -noutojen taistelukentällä valtava etu Amazoniin nähden, ja Cleveronin pakkausrobotit ovat tärkeässä asemassa toimien Walmartin eduksi.

Walmartin omnikanavastrategiassa Pickup Towerit tarjoavat automatisoidun click & collect -itsepalvelunoutoratkaisun. Se auttaa asiakkaita säästämään aikaa ja rahaa nopean ja helpon noutokokemuksen avulla.

Onnistuneen pilotin jälkeen Walmart ilmoitti, että Pickup Tower -ohjelmaa laajennetaan muihin sijainteihin ympäri maan. Vuoden 2019 loppuun asennettu on noin 1600 noutotornia, joten nopea noutovaihtoehto on käytettävissä yli puolella Yhdysvaltain väestöstä. Jokaisessa Pickup Towerissa on vierekkäisiä noutokaappeja (kuvassa), joten myös suurempien esineiden noutaminen on mahdollista.

s_1530102739223

Huomattavat kustannussäästöt

Automaattinen click & collect -noutoratkaisu Cleveron 401 on 80 % tehokkaampi kuin mikään manuaalinen click & collect -ratkaisu.

  • Cleveron 401:een mahtuu 500 tuotetta, mutta sillä on vain 5,4 m² jalanjälki
  • Automatisoitu itsepalvelunouto vähentää pakettien käsittelykustannuksia
  • Click & collect -myymälänoudot vähentävät viimeisen mailin toimituskuluja

Parantunut asiakaskokemus

Walmart USA:n keskusoperaatioiden varatoimitusjohtaja Mark Ibbotson kertoi vuoden 2018 Shoptalk-konferenssissa, että Pickup Towers -myymälöiden NPS-pistemäärä kasvoi 500 pistettä. NPS-pistemäärää käytetään arvioimaan asiakkaan yleistä tyytyväisyyttä yrityksen tuotteeseen tai palveluun ja asiakkaan uskollisuutta tuotemerkille.

Kilpailussa Amazonin kanssa

90 % amerikkalaisista asuu 16 kilometrin säteellä Walmart-myymälästä, ja myymälät palvelevat yli 140 miljoonaa asiakasta viikossa. Ylimääräisten omnikanava-aloitteiden tarkoituksena on sekoittaa fyysisiä ja digitaalisia kanavia, ja niiden avulla Walmart pystyy paremmin hyödyntämään massiivista kivijalkakauppaverkostoaan kilpaillakseen Amazonin kanssa.

Click & collect -ratkaisujen kautta tehdyt kustannussäästöt ovat myös auttaneet Walmartia kehittämään alennusohjelmia, kuten Pickup Discounts, Amazonin Prime-jäsenmallin kilpailijaksi.

Lisääntyneet myymälävierailut ja myynti

Myymälässä tapahtuvat click & collect -noudot muuntavat verkkoliikenteen myymälävierailuiksi. Walmart USA:n keskusoperaatioiden varatoimitusjohtaja Mark Ibbotson kertoi vuoden 2018 Shoptalk-konferenssissa, että Pickup Towers -myymälöiden myymälämyynti kasvoi.

Kuluttajien ostosuuntauksia vuoden 2017 lomakausina koskeva tutkimus osoitti myös, että 40 % ostajista käytti click & collect -palvelua ja 90 % heistä osti myös muita tuotteita myymälässä vieraillessaan.


Lisää verkkokauppatuottoja

Walmart ilmoitti huhtikuussa 2018 Pickup Discount -hinnanalennuksesta vain verkkokaupassa (ei myymälöissä) oleville tuotteille, joita asiakkaat ostavat verkossa ja jotka toimitetaan mihin tahansa Walmart-kauppaan noutoa varten (BOPIS:n etu).

Loppukäyttäjien palaute


Palaute Walmartin Pickup Tower -kokemuksesta on ollut erittäin positiivista, ja monet kuluttajat ovat vaikuttuneita tuotteiden noutamisen nopeudesta ja helppokäyttöisyydestä.

Yksi millenniaaliasiakas totesi: ”Minusta se on loistava idea nykyisenkaltaiseen nopeaan elämäämme.” Business Insiderin toimittaja testasi Pickup Toweria ja sanoi: ”Saatuamme tuotteemme lähdimme kaupasta. Se oli helpoin ja kätevin Walmart-kokemus, joka meillä on koskaan ollut.”
s_1530103674092

Laitteisto

Walmart on ottanut käyttöön Cleveron 401:n ja 402:n automatisoidakseen click & collect -noudot

Ohjelmisto

Walmartilla on räätälöity käyttöliittymä, ja olemme rakentaneet integroinnin heidän taustajärjestelmiinsä

Ylläpito

Etänä ja paikalla tapahtuva valvonta ja ylläpito
s_1529494656103

“Yksi henkilökohtaisista suosikeistani on Pickup Tower. Muutamissa myymälöissä on tämä ominaisuus, joka toimii kuin korkean teknologian myyntiautomaatti verkkotilauksillesi antaen sinun noutaa tuotteita alle minuutissa skannaamalla älypuhelimellesi lähetetyn viivakoodin. Pilottivaihe on ollut niin onnistunut, että laajennamme sitä muihin paikkoihin ympäri maata.”

Mark Ibbotson
Yhdysvaltojen Walmart-liiketoiminnan varatoimitusjohtaja

Lue muut tapaustutkimukset

Maailman suurin muotituotteiden vähittäismyyjä käyttää robotiikkaan perustuvaa click & collect -toimitusterminaalia, joka tarjoaa asiakkaille nopean ja intuitiivisen itsepalvelunoutojärjestelmän myymälöissä. Inditex parantaa ostoskokemusta integroimalla myymälät ja verkkokaupan poistaen kaikki rajoitteet asiakkaiden odotusten täyttämiselle.

Lue lisää

Click & collect -ratkaisu Asdan verkkotilauksille tekee pakettien noutamisesta myymälästä nopeampaa ja kätevämpää.

Lue lisää

Jos haluat lisätietoa, soita tai lähetä  sähköpostia

Tarmo Tamm

Sähköpostiosoite: 
[email protected]