Asdan click & collect -toimitus- ja palautusautomaatio Yhdistyneessä kuningaskunnassa

s_1530007042694

Asda pilotoi Cleveronin automaattista itsepalvelupakettiratkaisua Cleveron 401:tä Manchesterissa, Iso-Britanniassa.

Ison-Britannian ensimmäisen click & collect -myyntiautomaatin avulla Asdan asiakkaat voivat kerätä ja palauttaa verkkotilauksia myymälässä itsepalveluna alle minuutissa.

s_1530007068057


Myymälänoudon haaste

Verkkokauppa kasvaa jatkuvasti ympäri maailman, ja kuluttajien käyttäytyminen siirtyy myymälöistä ja jonossa seisomisesta tavaroiden ostamiseen verkossa. Vuonna 2022 verkkokaupan arvo Isossa-Britanniassa kasvoi 122,9 miljardiin euroon. (Statista)

Kivijalkakauppiaat kehittävät verkkoalustojaan helpottaakseen tätä muutosta kuluttajien käyttäytymisessä ja pysyäkseen kilpailijoidensa perässä. Manuaalinen click & collect -noutoratkaisu – osta verkosta, nouda myymälästä – on yksi vaihtoehto myynnin lisäämiseksi, mutta sillä on myös joitain haittoja.

Verkko-ostojen lisääntyminen manuaalisen pakettihaun avulla myymälässä luo useita haasteita:

 • Suurempi pakettivolyymi vaatii lisätilaa, mikä lisää varastointikustannuksia
 • Manuaalinen pakettitoimitus ja -palautus aiheuttaa lisätyötä työntekijöille, mikä johtaa korkeampiin työvoimakustannuksiin
 • Pakettien noutaminen ja palautus kassalta luovat jonoja, ja asiakas viettää enemmän aikaa odottaakseen joko pakettinsa keräämistä tai tavallisen ostoksen tekemistä

Siksi jatkuvasti kasvavat pakettimäärät tekevät manuaaliset click & collect -myymälänoudot kestämättömiksi.

s_1530008324367

Ratkaisu – automaattinen click & collect -nouto ja -palautus

Walmartin onnistuneen Pickup Tower -pilotin jälkeen Asda asensi Cleveron 401:n eli Parcel Towerin Trafford Parkiin, Manchesteriin. Cleveron 401 antaa asiakkaille mahdollisuuden noutaa paketteja ja palauttaa niitä. Asda tarjoaa myös jaetun verkon kolmansille osapuolille, mikä luo lisäarvoa.

Cleveron 401 alias Parcel Tower

 • 5 m pitkä ja 2,5 m leveä
 • Sijaitsee myymälän sisäpuolella
 • Automaattinen pakettisäilytys
 • Automaattinen pakettien keruu ja palautus
 • Paketin toimitus keskimäärin 12 sekunnissa
 • 500 pakettia vain 5,4 m2:n tilassa
s_1530008371861

Keräys- ja palautusprosessi

1. Asiakas voi valita tuhansista tuotteista, jotka ovat saatavilla Asdan George.com-verkkokaupassa, tai valituilla kolmansien osapuolien jälleenmyyjillä, jotka käyttävät toyou-pakettipalvelua. Kassalla asiakas valitsee myymälänoutovaihtoehdon.

2. Kun verkkotilaus syötetään Parcel Toweriin, järjestelmä ilmoittaa asiakkaalle lähettämällä noutokoodin älypuhelimeen
3. Kun asiakas käy kaupassa, hän voi skannata koodin älypuhelimellaan tai kirjoittaa koodin Parcel Toweriin saadakseen tilauksensa

4. Keskimäärin tilaus noudetaan 12 sekunnissa

5. Tilauksen voi myös palauttaa Parcel Toweriin vastaavilla helpoilla vaiheilla
s_1530009126489

Parantunut asiakaskokemus

Automaattinen itsepalvelunoutoratkaisu säästää asiakkaiden aikaa ja rahaa. Cleveron 401 -nouto on asiakkaalle ilmainen, aivan kuten paketin keräys myymälästä. Verkkotilauksen voi noutaa erikseen joutumatta seisomaan jonossa kassalla tai odottamaan henkilökunnan apua. Työntekijät voivat keskittyä päätehtäviinsä, eikä heidän tarvitse etsiä verkkotilauksia varastosta.
s_1530009268107

Kustannustehokas ratkaisu työhön ja varastointiin

Automaattinen click & collect -noutoratkaisu Cleveron 401 on 80 % tehokkaampi kuin mikään manuaalinen click & collect -ratkaisu.
 • Pakettien nouto ja palautus on automatisoitu, mikä vähentää paketin käsittelykustannuksia
 • Pakettinouto tapahtuu myymälässä vähentäen viimeisen mailin toimituskuluja
 • Cleveron 401:een mahtuu 500 tuotetta, mutta se vie vain 5,4 m² lattiatilaa

Lisääntyneet myymälävierailut

Cleveron 401 sijaitsee kaupan sisällä. Kuluttajien ostosuuntauksia vuoden 2017 lomakausina koskeva tutkimus osoitti, että 40 % ostajista käytti click & collect -palvelua ja 90 % heistä osti myös muita tuotteita myymälässä vieraillessaan.

Lisäarvo kolmansien osapuolten kautta

Asdan Parcel Tower -nouto- ja palautuspalvelu avataan valituille kolmansien osapuolien jälleenmyyjille, kuten ASOS, Missguided, Decathlon, ja muille, jotka käyttävät Asdan end-to-end-pakettitoimitusta.

Marraskuussa 2015 markkinoille tuotu Britannian ensimmäinen end-to-end-pakettiratkaisu toyou käyttää minuuttikohtaista seurantaa ja antaa kuluttajille mahdollisuuden palauttaa tai kerätä ostoksia kolmansien osapuolien verkkokaupoista yli 600 Asda-myymälästä.

Asiakkaat voivat kerätä tai palauttaa kolmannen osapuolen paketteja myös Parcel Toweriin, mikä tekee palvelusta entistä nopeamman ja helpomman.
s_1530010250705


Tiedämme, että nopeus ja mukavuus ovat tärkeitä tekijöitä toyou-palvelumme asiakkaille ja yhteistyökumppaneillemme, ja etsimme jatkuvasti uusia tapoja tuoda tätä heille. Parcel Towerit ovat viimeisin esimerkki siitä, kuinka käytämme uutta tekniikkaa säästääksemme asiakkaidemme aikaa ja rahaa. (Asda)

Neil Drake
Asdan toyou-, vähittäiskauppa-, järjestelmä- ja innovaatiopäällikkö

Lue muut tapaustutkimukset

Vuonna 2015 Walmart julkisti uuden omnikanavastrategian, jonka tarkoituksena on vauhdittaa myynnin kasvua vahvistamalla verkkokauppaa.

Lue lisää

Maailman suurin muotituotteiden vähittäismyyjä käyttää robotiikkaan perustuvaa click & collect -toimitusterminaalia, joka tarjoaa asiakkaille nopean ja intuitiivisen itsepalvelunoutojärjestelmän myymälöissä. Inditex parantaa ostoskokemusta integroimalla myymälät ja verkkokaupan poistaen kaikki rajoitteet asiakkaiden odotusten täyttämiselle.

Lue lisää

Jos haluat lisätietoa, soita tai lähetä  sähköpostia

Tarmo Tamm

Sähköpostiosoite: 
[email protected]