CollectNet - deljena programska platforma za dostavo paketov

s_1530081142723

Kaj je to?

CollectNet je programska platforma, ki integrira paketne terminale v deljena in nedeljena omrežja. To CollectNet-u omogoča zagotavljanje storitve upravljanja dostave paketov za lastnike paketnih terminalov, logistične operaterje in končne uporabnike.

Programska oprema omogoča dostop do platforme prek mobilne aplikacije in spletnega samopostrežnega okolja. Uporabniki omrežja imajo 24-urni pregled nad svojimi paketi in paketnimi terminali z možnostjo pošiljanja obvestil o prevzemu, popis zaloge in ogled zgodovine za posamezni paket.
s_1530083075168

Prednosti CollectNet-a

Uporaba programske platforme, ki pomaga upravljati dostavo paketov, poenostavlja vsakodnevno delovanje za vse udeležence, od maloprodajnih trgovcev do ponudnikov prevoznih storitev in, kar je najpomembneje, za končnega uporabnika.

Dostava spletnih naročil v trgovine za prodajalce

Prodajalec s strategijo »kupi na spletu in prevzemi v prodajalni« lahko kupi pametno omarico, ki prodajalcu omogoča optimizacijo postopka dostave v prodajalno, prevzem je pa za stranko bolj priročen.

Po namestitvi omarice lahko prodajalec na platformi CollectNet ustvari uporabniški račun, doda ID paketne omarice v omarico na svojem računu, zato bo naprava hitro popolnoma funkcionalna in bo delovala z minimalnim naporom. Ko je paket vstavljen v omarico, CollectNet kodo naročila deli s stranko, ki lahko nato pride po paket. Trgovec ima tudi možnost, da pametno omarico deli z omrežjem ali pa tudi ne. Skupna raba pametnih omaric s partnerji omogoča trgovcu, da izkoristi prazen prostor v omarici.
s_1530082138580

Rešitev za ponudnike logističnih storitev, ki želijo prihraniti stroške

Ponudniki logistike običajno vzpostavijo omrežja paketnih omaric, saj je danes to najučinkovitejša možnost za "zadnji del poti dostave". To zahteva znatne naložbe in včasih postavitev paketne omarice tudi tik ob konkurenčni. Rešitev, ki bi prihranila stroške za ponudnika logističnih storitev, bi bila uporaba skupne mreže paketnih omaric. CollectNet logističnim ponudnikom pomaga deliti si že obstoječo mrežo za dostavo paketov in lahko v platformo vključi tudi nove paketne omarice.

Postopek dostave je preprost: kurirji različnih logističnih ponudnikov prejmejo paket, poiščejo najprimernejšo deljeno omarico, dobijo dostop in paket vstavijo v omarico. Platforma CollectNet pomaga deliti kodo za prevzem s prejemnikom paketa, prejemnik pa se odpravi do omarice, kadar koli mu prevzem paketa ustreza.

s_1530082591617

Omrežje CollectNet

  • Skupna, deljena mreža 8 paketnih terminalov Cleveron 401 v štirih mestih v Estoniji.
  • Zaprto omrežje pametnih nabiralnikov Cleveron 301 v stanovanjski hiši v Talinu v Estoniji
  • Nekaj zaprtih mrež podjetij v Estoniji, ki uporabljajo pametno paketno omarico Cleveron 301 za dostavo »klikni in prevzemi«
  • Cleveron zagotavlja vzdrževanje na kraju samem in na daljavo in nadzor na daljavo

Vzdrževanje

  • Tehnični nadzor na daljav s strani Cleveron-a
  • Vzdrževanje na daljavo s strani Cleveron-a
  • Vzdrževanje na kraju samem s strani Cleveron-a

s_1530083347927

Uporabniki platforme CollectNet

DHL Express je prvo kurirsko podjetje, ki se je odločilo za CollectNet, namesto da bi postavilo lastno mrežo paketnih terminalov. Poleg DHL-a CollectNet uporablja več manjših kurirskih podjetij, ki dostavljajo pakete med Cleveron-om v Talinu in Tartujem.

Tudi CollectNet kot brezplačna predajna točka postaja vse bolj priljubljen, saj daje priložnost za predajo paketov, ne da bi morali načrtovati srečanje.
DHL logo

Leta 2017 se je omrežje CollectNet pridružilo tudi podjetje za dostavo paketov DPD, ki je Cleveron 401 začelo uporabljati kot prevzemno mesto paketov za svoje stranke.

Rainer Rohtla, izvršni direktor DPD, je izjavil, da sodelovanje s Cleveron-om ponuja inovativne rešitve, ki so ena od prioritet DPD pri razmišljanju o rasti spletnega poslovanja. Obseg paketov narašča vsak mesec in s pomočjo Cleveron-a je DPD uspel razširiti njihovo dostavno mrežo. DPD je poleg skupnega omrežja partner tudi za zaprta omrežja pametnih nabiralnikov in zaprta omrežja podjetij.

DPD logo

s_1530083582072

Deljeno omrežje paketnih terminalov je preprosta ideja, a predstavlja revolucijo za "zadnji del poti dostave". Danes na svetu ni nobenega dokaza o obstoju koncepta deljene mreže. Vendar je takšnih start-up podjetij, kot smo mi, veliko. Naša moč je Cleveron. V celotnem konceptu je le-ta naša hrbtenica, od programske opreme do ogrodij in vsega vmes.

Kaur Ojakivi
Direktor, CollectNet

Preberite več o drugih primerih

Leta 2015 je Walmart objavil novo večkanalno strategijo, namenjeno spodbujanju rasti prodaje z okrepitvijo poslovanja na področju spletnega nakupovanja.

Oglejte si primer

Največji svetovni prodajalec oblačil na drobno uporablja paketne robote s "klikni in prevzemi" strategijo, ki omogoča čim hitrejši in intuitiven prevzem paketov v prodajalnah.Inditex nakupovalno izkušnjo izboljšuje z integracijo prodajaln in interneta, kar izpolnjuje naročnikova pričakovanja.

Oglejte si primer

Za dodatne informacije pokličite ali pošljite elektronsko pošto

Edith Väli

E-pošta:  [email protected]